Skip to main content
27 augustus 2021

Gezellig bij de kletskassa

categorie:

Gezellig bij de kletskassa

In Nederland, maar ook in veel andere landen, is eenzaamheid onder ouderen inmiddels heel gewoon. Volgens onderzoeken voelt ongeveer 50% van de mensen boven de 55 jaar, zich eenzaam. 

Dit bracht de Jumbo Supermarkt in Vlijmen ertoe om twee prachtige initiatieven te lanceren, namelijk de “Kletskassa” en een speciale sociale Koffiehoek.

DE ROL VAN DE LOKALE SUPERMARKT.

De 94- jarige Christien Smits en Hugo de Jonge, de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, openden vorige week de sociale koffiehoek. Het moet een plek worden waar ouderen andere mensen uit de buurt kunnen treffen en in contact komen met de vrijwilligers van de “Alles voor Mekaar” stichting.

De stichting, die volledig uit lokale vrijwilligers bestaat, is sinds een jaar actief en is een groot succes. De stichting brengt vrijwilligers en ouderen met elkaar in contact. De vrijwilligers helpen bij het boodschappen doen en andere kleine klusjes, als helpen in de tuin etc.

De Jumbo in Vlijmen wil graag een positieve bijdrage leveren en is met liefde gastgever van de sociale koffiehoek. Maar haar bijdrage gaat nog verder……. zo lezen wij op brightvibes.nl.