Skip to main content
10 september 2013

Prestatie van topformaat

categorie:

Prestatie van topformaat

Bondscoach Louis van Gaal zei na de zege (2-0) bij Andorra blij te zijn met de kwalificatie van het Nederlands elftal voor de wereldtitelstrijd, aldus nu.nl.

Van Gaal noemde het een prestatie van formaat. ”Zeker als je het spel op het laatste EK hebt gezien en weet dat we de ploeg erg hebben moeten verversen”, zei hij.

”In Europa hebben we ons bovendien als eerste land geplaatst. Sneller kan niet. Zelfs niet als we vrijdag wel van Estland hadden gewonnen.”

”Als je teruggaat naar het begin moet je concluderen dat het best lastig was”, sprak hij.

”De jongens kwamen teleurgesteld terug van het EK. We zijn begonnen met een nieuwe, jongere selectie.”

Dat het moeilijk ging tegen Andorra vond Van Gaal niet zo vreemd. ”Dat elftal is niet meer zo slecht als tien jaar geleden. Het is moeilijk scoren tegen zo’n defensieve tegenstander. Het is een kwestie van veel investeren in de eerste helft. Met een hoog tempo hebben we de tegenstander kapot gespeeld. Dat betaalde zich na de rust uit.”

”We zijn er echter nog niet”, vervolgde Van Gaal. ”Dit is pas het begin. Op het WK moeten we dit een vervolg geven. We gaan met een overwegend jonge selectie met een paar ouderen. Natuurlijk moeten we beter worden. Maar het doel is verder komen dan de eerste ronde.”